Hoppa till innehåll

Moped

För många är mopeden första steget in i en ny värld utav möjligheter, kanske kan du köra till badplatsen som annars är för långt för att cykla till eller också är du bara trött på den ständiga motvinden till skolan! Då finns det två möjligheter för dig.

För att få köra moped måste du antingen gå en Am Klass 1 eller moped klass 2 utbildning. För att få börja övningsköra för AM Klass 1 krävs det ett körkortstillstånd. Det kan du ansöka om själv nedan, eller så kommer du in till oss så hjälper vi dig. Vi kan även ordna syntest till er.

OBS! Våra mopedutbildningar finns endast på kontoret i Svedala.

Kommande kurser

Nästa kurs 6/6, därefter den 6/8 anmälan 076 1862250 eller kom förbi kontoret
tis och tors kl 16.00-18.00

AM Klass 1

Moped klass I är en moped som är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/timmen. En sådan moped är ett registreringspliktigt fordon och ska ha registreringsskylt. Moped klass I omfattar 8 timmars teori samt minst 4 timmars körning

Moped Klass 2

Moped klass II är en moped som är konstruerad för en hastighet av högst 25 km/timmen med en motor vars effekt inte överstiger 1 kilowatt. Moped klass II är inte registreringspliktig och ska därmed inte ha en registreringsskylt. Moped klass II har 12 timmar teori.